Kepiye cara kerja sensor PT100?

 

PT 100punika sensor suhu resistance kang prinsip operasi adhedhasar owah-owahan ing resistance konduktor karo suhu.PT100 digawe saka platinum murni lan nduweni stabilitas lan linearitas sing apik, mula digunakake kanggo pangukuran suhu.Ing nol derajat Celsius, nilai resistance saka PT100 punika 100 ohms.Nalika suhu mundhak utawa mudhun, resistensi mundhak utawa mudhun.Kanthi ngukur nilai resistensi PT100, suhu lingkungane bisa diitung kanthi akurat.
Nalika sensor PT100 ing aliran saiki pancet, output voltase sebanding karo owah-owahan suhu, supaya suhu bisa diukur sacara ora langsung kanthi ngukur voltase.Cara pangukuran iki diarani pangukuran suhu "jinis output voltase".Cara pangukuran umum liyane yaiku "jinis output resistensi", sing ngitung suhu kanthi ngukur nilai resistensi PT100.Preduli saka cara sing digunakake, sensor PT100 nyedhiyakake pangukuran suhu sing akurat banget lan akeh digunakake ing macem-macem aplikasi kontrol suhu lan pemantauan.
Umumé, sensor PT100 nggunakake prinsip resistensi konduktor ganti karo suhu kanggo ngukur suhu kanthi akurat kanthi ngukur resistance utawa voltase, nyedhiyakake asil pangukuran suhu kanthi tliti dhuwur kanggo macem-macem kontrol suhu lan aplikasi pemantauan.


Wektu kirim: Jan-17-2024