Carane kabel termokopel?

Metode wiring sakatermokopelinggih punika:
Thermocouple umume dipérang dadi positif lan negatif.Nalika kabel, sampeyan kudu nyambungake siji mburi thermocouple menyang mburi liyane.Terminal kothak prapatan diwenehi tandha positif lan negatif.Umumé, terminal sing ditandhani "+" minangka kutub positif, lan terminal sing ditandhani "-" minangka kutub negatif.

Nalika kabel, sambungake elektroda positif menyang terminal panas termokopel lan elektroda negatif menyang terminal kadhemen termokopel.Sawetara thermocouple kudu disambungake menyang kabel kompensasi.Kutub positif lan negatif saka kabel kompensasi kudu cocog karo kutub positif lan negatif saka thermocouple.Ing wektu sing padha, sambungan antarane terminal panas termokopel lan kabel kompensasi kudu diisolasi karo bahan insulasi.

Termokopel L-shaped

Kajaba iku, sinyal output termokopel relatif cilik, lan kudu disambungake menyang alat ukur kanggo maca data.Instrumen pangukuran umume kalebu tampilan suhu, instrumen inspeksi suhu multi-saluran, lan liya-liyane. Sinyal output termokopel kudu disambungake menyang ujung input alat ukur, banjur diukur lan ditampilake.

Perlu dicathet yen cara kabel termokopel bisa beda-beda gumantung saka model lan spesifikasi sing beda.Mulane, ing aplikasi nyata, wiring kudu digawa metu miturut model thermocouple tartamtu lan syarat wiring.Ing wektu sing padha, kanggo njamin safety, uga kudu menehi perhatian marang akurasi lan linuwih kabel supaya ora kacilakan.


Wektu kirim: Jan-13-2024